Wandy + Photohunter


Kesibukan & Masalah Kesihatan
May 20, 2009, 1:15 pm
Filed under: Personal

Sejak kebelakangan ini aku dilanda ribut kesibukan dan Kepenatan..kerja tidak mengikut jadual dan travelling ke sana sini..akhirnya aku mengakhiri kisah itu dengan masalah kesihatan..batuk,demam panas,sakit2 badan..setelah diperiksa aku bebas dr H1N1..mentang2 aku baru balik dr china..byk gambar yg belum sempat aku edit & upload..InsyaAllah Bulan depan aku akan masukkan gmbr Wedding,Pesta Kaul,Trip to China dan Banyak lagi yg aku mahu kongsikan disini…Jumpa lagi ya..

Advertisements


WhiteRoom Studio
April 6, 2009, 3:01 pm
Filed under: Personal

Halo..lama dah aku x update blog ni cz sibuk dgn tugasan harian sebagai Penjawat Awam & Jurugambar separuh masa.Dipendekkan cerita,aku punya home studio telah pun siap sepenuhnya walaupun maseh banyak barang belum lengkap..aircon belum pasang lagi cz bajet telah banyak menyimpang,bila nak begambar kena pakai kipas lah dulu..sowie ya kwn2..so pada ahad lalu aku buat lah photoshoot sikit utuk test aku punya lighting studio & background puteh tu..so hasil nya boleh tahan dan memuaskan..hehe..gambar2 ni aku edit mengikut tip2 yang diajarkan oleh Kario(Fareez),Kario bagi tips dgn aku melalui sms saja..so aku try2 lah sendiri..Hope ada komen dr rakan2 yg ada melihat gambar ni k..TQ..

wandy-copy1

wandy-4-copy

wandy-3-copy-copy

ba'ak

dino Lorenzo

P/S: Tq buat Fareez sudi aja aku walaupun guna sms..tq buat geng2 photohunter lain cz support aku..Minta maap kpd geng lain Terutamanya salam Sebab Gambar Tiada dlm Blog ni..

Tunggu Ko Pulang Kuching baruk aku gambar kau k..hehe



Penderitaan Sang Kecil
March 26, 2009, 4:23 pm
Filed under: Personal

Assalammualaikum untuk entery kali ini aku bukan menagih simpati atau mendapatkan belas kasihan,tetapi hanya ingin masukkan gambar yg aku snap ketika melawat anak saudaraku yg sakit akibat penyakit paru-paru basah..ini adalah kali ketiga Yuri(nama anak saudara aku) masok ke wad sakit..mula2 Yuri masok ketika umur 9 bulan.dan kini umurnya 11 bulan..tetapi kali ini sakitnya bertambah teruk..aku x sanggup melihat anak kecil yg x tahu dan tidak berdosa terpaksa menanggung sakit begini..tetapi aku sekeluarga redha  ini adalah Takdir dan Ujian dr Allah S.W.T..ini lebih menyedarkan lagi kita bertapa hidup ini penuh dugaan dan  cabaran.

Putri nadia

Putri Nadia

dsc_0230

dsc_0203

dsc_02111Tangan Ibu

dsc_0183

dsc_0186

dsc_0250

dsc_0241



Aku & Gitar ku
March 24, 2009, 12:29 pm
Filed under: Personal

Salam..setiap org mesti ada kebolehan yg pelbagai..tp aku pun ada juga kebolehan tersendiri iaitu bermain alat muzik “Gitar”..hehe bukan nak angkat bakul sendiri..aku mula bermain gitar start dr tingkatan 2 lagi,kerana kesibukan bekerja & ambil gambar sana sini kemahiran ku kiat luput,tp kadang2 rasa teringin pulak nak main gitar sebab 2 aku bawa gitar yg ada kat opis ku balik..tengah syok memetik melodi & di buai kenangan lama,rupa2  sahabat ku baak curi snap gmbr aku..haha..bila lama x pegang gitar tang pun jd sakit..so kalau ada kwn2 kat luar tu ada bakat terpendam jgn sia2 kan k..

mix pic

gitar

gitar-2

Lupak kod..susah ati muka..haha

gitar-3

Tq to Ba’ak cz sudi snap muka ku tok..haha



Perjalanan Ke Kota Kinabalu
February 13, 2009, 4:45 am
Filed under: Personal

           12hb Feb adalah hari yg Bz..huhu…aku bz dgn keja d opis…lepasya mesti siapkan kerja before pg ke kk…aku dgn baak(budak paktikal) pulang keja pukul 4.30..lepasya ku mandik n keluar gik pg pasar,beli brg k embak g kk..hehe..

           Aku sampey ke rumah lebeh kurang pukul 7 lebeh..barang belum packing…haha..aku ambik apa2 jak baju dlm almari n kemas dgn secepat yg boleh..tp yg penting Kamera mesti d embak..sik boleh lupak…pukul 8 aku pg ke airport..kmk 2 baak d hantar oleh dino N ct..hehe..tok adalah ckit shoot before aku terbang..baak jd model or bahan experimen..haha..BERSAMBUNG…

trip to kk

 

 

 

Bersambung…..