Wandy + Photohunter


Sudah Lama Tak Jumpa
August 4, 2009, 4:04 pm
Filed under: event

Sudah sekian lama blog aku ni sunyi dan sepi tampa kabar berita,baru hari ini aku berkesempatan untuk uploadkan gambar yg tersimpan dalam pc ku..idea utk menulis pun menjadi kurang kerana kesibukan duniawi..InsyaAllah aku akan cuba untuk sentiasa update kan blog aku ni..kerja di pejabat melambak.job wedding memang ada tiap minggu n travelling ke kawasan pedalaman sudah menjadi kelaziman dlm kerja aku ni..so ni ada beberapa shoot yg tak seberapa yg sempat aku touch up dgn utk tatapan semua..

kukubesi

MAWAR WDD copy

mawar 2

pengantin

persiapan pengantin

anak mata bersinar

mohon maaf sekiranya gambar ini bercampur aduk..ruang waktu aku terlalu sempit utk buat semua ini..huhu

Advertisements


Event at DUN
March 23, 2009, 4:03 pm
Filed under: event

Salam kpd semu..minta maaf sejak akhir2 ini aku jarang membuat kemunculan dlm blog ini krn terlalu sibuk..kesibukan aku bermula dgn traveling ke kk.lepas balik dr kk aku terus pergi kursus KeNegaraan selama 5 hari..banyak pengalaman yg aku dapat ketika menghadiri kursus tersebut.Hope kpd kwn2 ya bekerja sebagai penjawat awan or bekerja dgn kerajaan tu cepat2 lah apply kursus BTN tu..rugi kalau sik pergi..Balik dr Kursus BTN aku terus sibuk dgn event kat DUN(Dewan Undangan Negeri),aku dpt job event ni dr 15-21hb..so tiap mlm kena cover..penat memang x boleh nak cakap lah..tuhan saja yg tahu,huhu..terlalu byk shoot sampai aku x tau mana satu yg aku nak upload..hehe..ni aku ambil sesuka hati aja utk di upload..hehe..sorry kalau hasil gambar aku kali ini buruk n tak memuaskan hati..kepenatan masih melanda time aku menulis blog ni..huhu..

Safar Gafar

Azlan Golie

Pak Nor Arbie

Leonard

Adik SalamShoot aku kurang memuaskan..hope ada komen dr rakan2 k..banyak lagi yg perlu aku pelajari..



Program Merakyatkan Seni(IPTA/IPTS)
March 11, 2009, 6:00 pm
Filed under: event

Pada 5-10hb Mac Aku sekali lagi terbang ke kota Kinabalu utk cover satu Event iaitu Program Merakyatkan Seni.Semasa aku tiba d kk aku telah dilanda demam & Batuk Kering…huhu..so kerana tugasan aku kena juga ambil gambar walaupun batuk ku menganggu suasana dalam dewan Canselor UMS..aku sempat ambil gambar time Reheasel & Malam sebenar..tapi pertandingan Karaoke,Sukan Rakyat & Pameran Aku x sempat cover cz jadual yg sangat Ketat(Ketat?? or malas?)..hehe..So kpd En.Husri Morni sekiranya ada masalah dgn gambar or shoot tidak menjadi,harap di maafkan segala kesulitan ya..

Memanaskan Badan

Memanaskan BadanMemanaskan badan Sebelum Senam Seni Malaysia.ni gambar candid saja..jgn marah ya org yang kena candid.

Ady

Reheasel KKJHebatnya Penari KKJ Sabah,Penari lelaki boleh Naik penari perempuan..

KKJ

Opening ShowTarian Pembukaan Oleh KKJ(Kumpulan Kesenian Jabatan) sabah.

kkj

lompat

Tarian Etnik

Tarian Etnik

Tarian Etnik

kkj

Penyanyi

Lotter

Lotter B&WPersembahan Lotter & Band nya aku pun tak pasti nama band tu..hehe..cuma satu saja nak komen kepada budak2 UMS..ini program etnik Sabah..tiba2 dihujung persembahan ada Persembahan Band..x sesuai dgn Majlis..hehe..Jgn Marah k..cuma pandangan..

So ini saja gmbr yg aku dapat kongsikan buat teman2 yg rindukan snap dr aku..hehe..

*kebanyakan gmbr dlm nie aku gunakan lens 50mm f1.8.iso 1600,D300..



Fiesta Gemilang Pengantin 1st In Kuching
March 3, 2009, 11:29 am
Filed under: event

Fiesta Gemilang Pengantin 2009 (FGP) Anjuran Anafie studio & creation adalah yg pertama dianjurkan di Kuching,FGP berlangsung selama 2 hari bermula dr 28hb Feb-1 Mac 2009.Pelbagai acara yg berlangsung selama 2 hari tersebut.antaranya Pertandingan mewarna kanak2,Pertandingan Karaoke,Pertunjukan peragaan busana pengantin,Pameran & Jualan yg berkaitan dgn dunia Pengantin,serta pertandingan Fotografi..tapi tidak semua acara aku dapat snap cz aku menjadi salah seorg crew utk FGP ini,aku cuma sempat menyertai pertandingan fotografi,2 org model telah disediakan dan masa yg di peruntukan adalah 1 jam..so aku snap apa yg aku rasa ok..haha…masa pertandingan aku just guna 50mm..haha peserta lain masing2 dengan kelengkapan kamera ala2 transformer…mula2 terasa mengigil bila melihat peralatan yg mereka bawa..tp aku kuat kan semangat krn ingin mencari pengalaman dlm pertandingan..haha..so ini lah hasil snap yg terburuk aku telah snap..haha..

FGM

FGP

B & W

Busna Melanau,Sarawak

Pearl

Kamera Nikon D300,50mm f1.8,shutter 1/30,iso 800, Manual Mode.



My First Entry
February 9, 2009, 12:48 pm
Filed under: event

Hehe..Assalammualaikum & Salam Sejahtera buat geng2 yg sudi singgah at my Blog..This is my first time aku buat blog..biasanya aku selalu singgah kat blog kawan2  n lihat hasi kerja sidak….kadang2 rasa jeles pun ada nanga artwork sidak yg mengancam..Semalam aku pukul 6.30pg dh kuar pg ke dibah jmbtan satok (org Kch Genti tauk).Aku join cdak KFK (Kelab Fotografi Kenyalang) amik gmbr Perayaan Thaipusam…adalah sikit2 shoot dpt ku amik..Plz2 tolong komen gmbr aku k..aku maok tauk cney kelemahan yg perlu aku perbetulkan..setakat tok aku dh nangga Blog Kario,Affy,kuriosaki,Saiful Nang & DLL suma best2..Hope sik boring dgn apa yg ku tulis tok..maybe bejarut kit..hehe..Sila beri Tunjuk ajar ya kawan2.

thaipusam

Tok adalah sebahagian dr gambar yg sempat ku snap..hehe..biasa2 jak..aku shoot gmbr tok pkei Nikon D300+18-200mm Lens..



Hello world!
February 8, 2009, 3:43 am
Filed under: event

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!