Wandy + Photohunter


Penderitaan Sang Kecil
March 26, 2009, 4:23 pm
Filed under: Personal

Assalammualaikum untuk entery kali ini aku bukan menagih simpati atau mendapatkan belas kasihan,tetapi hanya ingin masukkan gambar yg aku snap ketika melawat anak saudaraku yg sakit akibat penyakit paru-paru basah..ini adalah kali ketiga Yuri(nama anak saudara aku) masok ke wad sakit..mula2 Yuri masok ketika umur 9 bulan.dan kini umurnya 11 bulan..tetapi kali ini sakitnya bertambah teruk..aku x sanggup melihat anak kecil yg x tahu dan tidak berdosa terpaksa menanggung sakit begini..tetapi aku sekeluarga redha  ini adalah Takdir dan Ujian dr Allah S.W.T..ini lebih menyedarkan lagi kita bertapa hidup ini penuh dugaan dan  cabaran.

Putri nadia

Putri Nadia

dsc_0230

dsc_0203

dsc_02111Tangan Ibu

dsc_0183

dsc_0186

dsc_0250

dsc_0241



Aku & Gitar ku
March 24, 2009, 12:29 pm
Filed under: Personal

Salam..setiap org mesti ada kebolehan yg pelbagai..tp aku pun ada juga kebolehan tersendiri iaitu bermain alat muzik “Gitar”..hehe bukan nak angkat bakul sendiri..aku mula bermain gitar start dr tingkatan 2 lagi,kerana kesibukan bekerja & ambil gambar sana sini kemahiran ku kiat luput,tp kadang2 rasa teringin pulak nak main gitar sebab 2 aku bawa gitar yg ada kat opis ku balik..tengah syok memetik melodi & di buai kenangan lama,rupa2  sahabat ku baak curi snap gmbr aku..haha..bila lama x pegang gitar tang pun jd sakit..so kalau ada kwn2 kat luar tu ada bakat terpendam jgn sia2 kan k..

mix pic

gitar

gitar-2

Lupak kod..susah ati muka..haha

gitar-3

Tq to Ba’ak cz sudi snap muka ku tok..haha



Event at DUN
March 23, 2009, 4:03 pm
Filed under: event

Salam kpd semu..minta maaf sejak akhir2 ini aku jarang membuat kemunculan dlm blog ini krn terlalu sibuk..kesibukan aku bermula dgn traveling ke kk.lepas balik dr kk aku terus pergi kursus KeNegaraan selama 5 hari..banyak pengalaman yg aku dapat ketika menghadiri kursus tersebut.Hope kpd kwn2 ya bekerja sebagai penjawat awan or bekerja dgn kerajaan tu cepat2 lah apply kursus BTN tu..rugi kalau sik pergi..Balik dr Kursus BTN aku terus sibuk dgn event kat DUN(Dewan Undangan Negeri),aku dpt job event ni dr 15-21hb..so tiap mlm kena cover..penat memang x boleh nak cakap lah..tuhan saja yg tahu,huhu..terlalu byk shoot sampai aku x tau mana satu yg aku nak upload..hehe..ni aku ambil sesuka hati aja utk di upload..hehe..sorry kalau hasil gambar aku kali ini buruk n tak memuaskan hati..kepenatan masih melanda time aku menulis blog ni..huhu..

Safar Gafar

Azlan Golie

Pak Nor Arbie

Leonard

Adik SalamShoot aku kurang memuaskan..hope ada komen dr rakan2 k..banyak lagi yg perlu aku pelajari..



Program Merakyatkan Seni(IPTA/IPTS)
March 11, 2009, 6:00 pm
Filed under: event

Pada 5-10hb Mac Aku sekali lagi terbang ke kota Kinabalu utk cover satu Event iaitu Program Merakyatkan Seni.Semasa aku tiba d kk aku telah dilanda demam & Batuk Kering…huhu..so kerana tugasan aku kena juga ambil gambar walaupun batuk ku menganggu suasana dalam dewan Canselor UMS..aku sempat ambil gambar time Reheasel & Malam sebenar..tapi pertandingan Karaoke,Sukan Rakyat & Pameran Aku x sempat cover cz jadual yg sangat Ketat(Ketat?? or malas?)..hehe..So kpd En.Husri Morni sekiranya ada masalah dgn gambar or shoot tidak menjadi,harap di maafkan segala kesulitan ya..

Memanaskan Badan

Memanaskan BadanMemanaskan badan Sebelum Senam Seni Malaysia.ni gambar candid saja..jgn marah ya org yang kena candid.

Ady

Reheasel KKJHebatnya Penari KKJ Sabah,Penari lelaki boleh Naik penari perempuan..

KKJ

Opening ShowTarian Pembukaan Oleh KKJ(Kumpulan Kesenian Jabatan) sabah.

kkj

lompat

Tarian Etnik

Tarian Etnik

Tarian Etnik

kkj

Penyanyi

Lotter

Lotter B&WPersembahan Lotter & Band nya aku pun tak pasti nama band tu..hehe..cuma satu saja nak komen kepada budak2 UMS..ini program etnik Sabah..tiba2 dihujung persembahan ada Persembahan Band..x sesuai dgn Majlis..hehe..Jgn Marah k..cuma pandangan..

So ini saja gmbr yg aku dapat kongsikan buat teman2 yg rindukan snap dr aku..hehe..

*kebanyakan gmbr dlm nie aku gunakan lens 50mm f1.8.iso 1600,D300..



Fiesta Gemilang Pengantin 1st In Kuching
March 3, 2009, 11:29 am
Filed under: event

Fiesta Gemilang Pengantin 2009 (FGP) Anjuran Anafie studio & creation adalah yg pertama dianjurkan di Kuching,FGP berlangsung selama 2 hari bermula dr 28hb Feb-1 Mac 2009.Pelbagai acara yg berlangsung selama 2 hari tersebut.antaranya Pertandingan mewarna kanak2,Pertandingan Karaoke,Pertunjukan peragaan busana pengantin,Pameran & Jualan yg berkaitan dgn dunia Pengantin,serta pertandingan Fotografi..tapi tidak semua acara aku dapat snap cz aku menjadi salah seorg crew utk FGP ini,aku cuma sempat menyertai pertandingan fotografi,2 org model telah disediakan dan masa yg di peruntukan adalah 1 jam..so aku snap apa yg aku rasa ok..haha…masa pertandingan aku just guna 50mm..haha peserta lain masing2 dengan kelengkapan kamera ala2 transformer…mula2 terasa mengigil bila melihat peralatan yg mereka bawa..tp aku kuat kan semangat krn ingin mencari pengalaman dlm pertandingan..haha..so ini lah hasil snap yg terburuk aku telah snap..haha..

FGM

FGP

B & W

Busna Melanau,Sarawak

Pearl

Kamera Nikon D300,50mm f1.8,shutter 1/30,iso 800, Manual Mode.



Eugene Wedding
March 3, 2009, 10:51 am
Filed under: Wedding

Wedding Eugene & Diana adalah first couple bukan melayu yg aku snap secara rasmi,itu pun aku di bantu oleh rakan2 lain..syah & alep(shutter Republik) & Zul Blur(Photohunter & Lomography).sebenarnya gmbr ini dah lama ku simpan dlm external hdd aku..belum ada masa utk uploadkan kerana kesibukan kerja & jadual harian yg sangat ketat…Dipendekkan cerita,ambil gmbr non muslim ini ada mencabar sedikit & pengalaman baru bg aku kerana kita mempunyai adat dan pantang larang yg berbeza..so aku akan tingkatkan lagi & banyak buat kajian tentang wedding non-muslim…hehe..part yg paling mencabar adalah ketika didlm church..aku terpaksa bermain dgn cahaya dlm church yg malap dan kurang pergerakan kerana hormat dgn upacara yg sedang belangsung..tetapi akhirnya..aku dpt juga hasil yg sedikit memuaskan…hehe

eugene